Premiumpartner: KRAV - SMAK

KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Organisationen KRAV utvecklar reglerna för KRAV-certifierad produktion och vi informerar om och marknadsför KRAV-märkt mat.

Mer information om KRAVs klimatkampanj kan du läsa här www.krav.se

En restaurang kan KRAV-certifieras på tre nivåer. Det innebär att minst 25, 50 eller 90 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel ska bestå av KRAV-märkta, EU-ekologiska eller MSC-märkta produkter. Mer information finns här: http://www.krav.se/vad-kravs-restaurang

SMAK Certifiering AB erbjuder en rikstäckande certifieringsverksamhet till lantbruks- och trädgårdssektorn, livsmedelsindustrin och restaurangvärlden. SMAK kan med sin oberoende granskning ge trovärdighet åt producenternas åtaganden när det gäller kvalitet, miljö, djuromsorg och livsmedelssäkerhet. Våra revisorer arbetar över hela landet och kan därför erbjuda certifiering för din verksamhet oavsett var i Sverige du befinner dig. SMAK certifierar framförallt inom KRAV, EU-eko och IP Sigill. SMAK Certifiering AB ägs av Stiftelsen Potatisbranschen där bland annat LI (Livsmedelsindustrierna), ICA och COOP är medlemmar. För mer information samt ansökan: www.smak.se

Logga in eller bli medlem för att ta del av Premiumportalens erbjudanden.

Bli medlem Logga in

KRAV erbjuder:

  • Fri licensavgift första året, värde 1000 kronor.
  • Publicitet i form av ett samlat pressmeddelande med övriga restauranger som har certifierat sig via Premiumportalen.
  • Vi utbildar er personal om KRAV och ekologisk produktion, vilket höjer kunskapen och engagemanget.

Övrigt som ingår i KRAV-certifieringen: Prenumeration på tidskriften Magasin Måltid och kostnadsfritt marknadsföringsmaterial.

SMAK Certifiering AB erbjuder:

  • 10 procents rabatt första året, vilket som exempel år 2018 innebär en kostnad på 4230 kronor för certifieringen.
  • 5 procents rabatt på ordinarie pris följande år.
  • Ledtid på revisionen är normalt två månader från första kontakt med kunden tills revisionen är klar.

Undrar du mer om KRAVs regler för restauranger och vad som krävs?
För att sätta dig in i vad som krävs, läs igenom steg-för-steg till KRAV-certifierad restaurang samt egenkontrollistan.

Steg-för-steg till KRAV-certifierad restaurang

Egenkontrollista